lördag 12 maj 2007

Köksdrömmar

Visserligen var det ett tag sedan vi renoverade vårat kök, närmare bestämt för ett och ett halvt år sedan. Men jag tänkte ändå dela med mig av hur det såg ut innan och hur det blev, och hur man med enkla och inte så dyra medel kan få det kök man vill ha.
Gul/beige plastmatta med matchande kakel, vitlaserade luckor som hade tagit en annan färg under de år som passerat och på toppen av isberget gröna väggar. Det var så vårat kök kunde beskrivas förr.
När vi flyttade in tänkte vi först att vi skulle lämna in luckorna på lackering och fräscha upp lite. Den tanken byttes ganska så snart ut mot att vi skulle spara ihop ett par hundra tusen och köpa ett "riktigt" kök.
Tack och lov så är vi inte direkt de mest sparsamma typerna så det skulle ta väldigt lång tid för oss att få ihop en sådan summa pengar.
Så efter att ha levt i detta kök ett tag tyckte vi att det fick vara nog och började smårenovera lite.
Efter ungefär en månad stod vårat kök klart. Trägolv hade lagts och målats, kakel hade bytts ut, tak och lister hade målats vita, luckorna målade vi för hand och köpte nya knoppar till. Lite nya tapeter slängdes upp och vips så var det färdigt. Om jag minns rätt så kostade hela kalaset uppåt 7000 kr. Inte så farligt om jag får säga det själv.

(tapeten har målats vit och lite möbler bytts ut sedan renoveringen men annars detsamma).

Här kommer lite bilder...

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilket gulligt kök och va fräscht det blev i vitt med vitt golv! :)