onsdag 25 juli 2007

Sovrum snart klart...

Som jag tidigare skrivit så håller vi på att fixa i vårat sovrum och det börjar faktiskt närma sig sitt slut nu vilket ska bli väldigt skönt. Imorgon ska det slipas golv och sen ska det målas och så upp med lite lister och sånt. Sen bör det vara färdigt.
Min jakt på fina lakan har börjat och jag har kollat lite på nätet och hittat ett par snygga. Vi får se om det blir dom, ska väl kika runt lite på hemmaplan också innan jag bestämmer mig.
Tänkte också fråga er om en lampa jag har sett men nu inte hittar längre, minns inte vilken butik jag sett den i. Den är i glas och typ formad som ett päron skulle man nog kunna säga. Så jag hoppas att det är någon av er som vet var den finns att köpa som kan tipsa mig om det. Skulle vara väldigt gulligt!

Nej nu blir det en snabb kaffepaus och sen vidare till renovering...

Hej på er!!

onsdag 18 juli 2007

Lavendel i sockerburken


Hur många av er har skålar, kannor eller liknande där det på dessa står vad de ska innehålla?
Själv har jag under en tid samlat på mig en hel del av dessa.
En kanna med vatten, mjölkkanna, jordgubbsskål, en till chips, för bestick osv...
Det som jag tycker är lite kul med dessa är att man inte alltid behöver använda dem till det som det var tänkt från början.
Varför inte servera sallad i jordgubbsskålen eller sätta blommor i sockerburken. Det är bara fantasin som sätter gränser.
Dessutom får man användning av sina saker mer ofta om man tänjer på gränserna lite.

tisdag 10 juli 2007

Hejhej!!

Oj vad tiden går fort. Och inte har jag några direkta ursäkter för att jag inte har skrivit på ett tag heller (igen). hihi!!
Något vidare semesterväder har vi ju inte fått så det har istället lockat med att ta tag i lite renovering istället för att lapa sol.
Så nu är det sovrumsdags. Det är väl tredje gången vi försöker sätta fart med det men den här gången har jag verkligen höga förhoppningar om att det faktiskt kan gå vägen. I alla fall så länge det inte blir solsken...

Har också varit och hämtat lite saker från mormors hus nu när det ska säljas. Vi fick med oss lite smått och gott. En vit spegel, ett par trälådor med gammalt tryck på (Barnängen och Lidköpings sockerfabrik), en vägglampa som ska målas, nytt trädgårdsbord som också det ska målas, en jättesöt liten byrå i vitt och ljusgrönt och en kristallkrona. Antingen hamnar den i köket eller så blir det i badrummet när det blir färdigt. Vet inte riktigt än hur jag vill ha det.

Bilder från renovering och på nya saker kommer senare när de står i sin rätta miljö.

Hej på er!